Páteční rokenrol na Vrahu: Milano, Kultra, MBTF a Seal Of Quality

V pátek 11. 4. zazní na rožnovském Vrahu, kromě syrového rokenrollu z Kopřivnice, poněkud alternativní muzika. Francouzský hudebník, který si říká Seal of quality, používá k tvorbě hudby GameBoy Nintendo. Je to docela úlet. Rožnovská legenda Kultra zas rozjede svůj šílený Punk’n’bass.

Záškodnictví / 05.04.2014 / Autor: Křivák

MILANO
rock´n´roll Kopřivnice. Syrovost a zkušenost.

MADE BY THE FIRE
Recenze z Whiplash webzine : Jako první vystoupili plzeňští MADE BY THE FIRE pohybující se ve vodách těžko uchopitelné instrumentální techno/progresivní muziky daleko překračující žánry jako metal či hardcore, ač s nimi jistojistě koketují. Hrají v obsazení kytara, basa, bicí a i když nemají zpěvy rozhodně nečekejte, že by v jejich muzice něco chybělo. Zdá se jako by hráli hlavně pro radost, neb moc často je nevidíme a nahrávku jsem od nich ještě neslyšel žádnou (mezitím uplynul nějaký čas a debutní vinyl je na světě a v nemnoha domácnostech už trhá zdatně reproduktory). Jejich rytmicky složitá a emocionálně výbojná muzika zahraná se suverénním přednesem byla jistě vhodnou volbou právě pro předskakování na tomto koncertě.

SEAL OF QUALITY
Francouzský invenční (však si poslechněte ukázky) elektrokytarový multiinstrumentalista.
I am Nico, aka Seal of Quality from France. I started making music under the moniker seal of quality in late 2006. I mainly use the original Nintendo GameBoy running Johan Kotlinski’s software LSDJ to make my music. Also guitars, synths & vocoder.

KULTRA!
Trojúderka Kill-Trek-Vaant se do toho umí opřít, i když asi někteří z těch, kteří znají Kultra vzor 1998, budou zaskočeni z Kultra vzor 2013 – Vaant opustil pozici bubeníka (13 let bubenického půstu se na schopnostech něco pořádně zahrát přece jen podepíše), drží se jen mikráku a bicí kapela tvoří v kompu. Výsledek? Punk’n’bass!

letak_Kultra_2014_web

 

Zdroj: Vrah

Pokřivený pohled na scény.