Prodavač, Tim Kasher a Dessa 5. května na Sedmičce

Každý pes jiná ves – ale dohromady to může být parádní zážitek: 5. května se v Klubu 007 setkají vyslanci ze tří naprosto rozdílných „území“ nezávislé muziky. V lecčems překvapivá kombinace ale slibuje pozoruhodný večer, ostatně kulisy strahovské Sedmičky jsou pro takové protínání jako stvořené… Takže Prodavač, Tim Kasher a Dessa!

Záškodnictví / 28.04.2014 / Autor: Křivák

S kým začneme? Třeba s Timem Kasherem, který už se na 007 představil v roce 2012 coby frontman ceněných Cursive. Letos čtyřicetiletý kytarista a zpěvák z Nebrasky kromě frontmanství právě v Cursive a The Good Life vydává i sólové desky: debut „The Game Of Mongamy“ vyšel v roce 2010, jeho následovník „Adult Film“ pak loni. Společným jmenovatelem Kasherových hudebních aktivit je věhlasný label Saddle Creek, s nímž ho spojuje i dlouholeté přátelství s Conorem Oberstem (Bright Eyes). Letošní evropské turné (v jehož rámci se představí i 6. května v Brně a 7. května v Plzni) absolvuje Tim Kasher jen sám s akustickou kytarou.

Dessa je jednou z nejvýraznějších tváří indie hip hopového kolektivu Doomtree (dále mimo jiné Lazerbeak, P.O.S., Cecill Otter nebo Sims, který se na 007 představí 29. května) – a nejen proto, že rapujících dívek je rozhodně méně než kluků. Od svého debutu „A Badly Broken Code“ z roku 2010 překonává Dessa jeden milník za druhým a nečekaný úspěch loňské desky „Parts Of Speech“ ji katapultoval do pozice, v níž vyprodá koncert v domovském Minneapolisu za 90 vteřin. Z nedostatku jiných styčných bodů bývá Dessa popisována jako „průsečík mezi Ani DiFranco a Mos Defem,“ ale její záběr je hlavně na posledním albu ještě o něco širší.

 

 

Prodavač díky zpěvákovi Šampónovi v lecčems navazuje na kapelu Sporto, ale letošní deska „Malý ráje“ stojí pevně na vlastních nohách: sympaticky „skromná“ muzika s výbornými českými texty nepotřebuje žádné opisování. Koncert začíná už v 19.30, doražte včas!

 

Tim Kasher: http://www.timkasher.com/

Dessa: http://www.doomtree.net/dessa/

Prodavač: http://prodavacovo.cz/

Silver Rocket: www.silver-rocket.org

Pokřivený pohled na scény.