Tahání králíků z vesmírnýho klobouku: The Cosmic Dead a Lionel Dixit 9/7 na 007

Psych–space rock The Cosmic Dead ze strašidelně skotskýho Glasgow se vrací do Prahy s novou deskou EasterFaust. Vzduchoprázdno mentální kosmonautiky, nulová gravitace a lahváče nekonečnýho vesmíru na vás čekaj 9. července na Sedmičce spoko za dvě kila. Za TJ Praha sepsal slohovku Mikin. 

Záškodnictví / 30.06.2014 / Autor: Křivák

The Cosmic Dead

The Cosmic Dead

Tenhle mladý (2010) skotský výkvět – The Cosmic Dead přiveze zmiňovanou čerstvou desku EasterFaust – hru o dvou dějstvích. I. part tempo postupně nabírající, posluchačovu frekvenci dechovou i tepovou zrychlující, vede k silnému okysličení krve a její zrychlené distribuci krevním řečištěm rychle do mozku navštívít tvého génia u zrodu! Efekt podobný Grofově holotropu – způsobuje zatmění před očima stejně jako pilotům při supersonický rychlosti, eventuelně můžou následovat mdloby a bezvědomí. Pár nezodpovědnejch kapek acidu navrch a jseš v pánu! Kecám! Bude to ještě vetší šleha! Protože mezi nejlepší pasáže desky patří přechod z I. partu do partu II. – alias přechod z jednoho extrému do druhého. Vše se umocňuje.

A v jakých paralelních vesmírech čerpají Cosmic Dead? Zkusme si tipnout.

1. Silver Apples – Oscillations 

2. Can – Paperhouse

3. Kennelmus – Black Sunshine

4. Hawkwind – Silver Machine

Zahájení večera budou mít pod kontrolou jamující noisy šamani Lionel Dixit z Pardubic. Nefalšovaná dvojice šamanů: šaman bubeník obsluhuje rozpálené vú–dú kotle, stejně jako zvonivé a řinčivé plechy; a šaman hluk obsluhující hlukové krabičky ve tvaru krychlí a kvádrů a vůbec veškeré sonické příslušenství škádlící jehly, který škrábou inkoust na Richterovu stupnici.

Lionel Dixit

Lionel Dixit

Pokřivený pohled na scény.