Zabijácký riffy Auxes a Sweet Cobra 16/6 na Sedmičce

Dvě torpéda v jedný dodávce. Kytara, basa, bicí a volume nach rechts. Aliance Auxes a Sweet Cobra je poctou zabijáckejm riffům, potu a decibelům. Obě kapely spojuje náklonnost k hlasitejm songům v klasický „sereme na vás, dobrou noc!“ tradici, každá z nich na to ale jde jinak. Zatímco Auxes se od desky „Ichkannichtmehr“ (2010) vydali cestou poctivýho (v tom nejpoctivějším SST slova smyslu) punku s noiseovým základem, Sweet Cobra jsou heavy matadoři z Chicaga se zálibou v mohutnejch kilech a metalovejch základech. V pondělí 16. června hrajou obě kapely na 007, můžete je ale vidět i na dalších místech v Česku.

Záškodnictví / 10.06.2014 / Autor: Křivák

 

SWEET COBRA (USA)

AUXES (USA / DE)

16. června 2014

Praha – Klub 007 Strahov

start 20.00, vstup 230 Kč

 

Auxes pojí s místní scénou dlouholetý pouto přes geniální Milemarker (někdejší kapela kytaristy a zpěváka Davea Laneyho), spolupráci s Day After, split s Aran Epochal, hraní na Silver Rocket Summer Summa na Točníku, split s Obstacles vydanej na olomouckým labelu Revolution Summer atd. Prostě naši lidi. Auxes letos vydávají nový album s názvem „Boys In My Head“ a jestli jste si jejich strohej, ale vášnivej sound zamilovali stejně jako my, není co řešit. Tady je už recenze na tu novou desku a tady rozhovor s Davem Laneym.

I Sweet Cobra letos nahráli novej materiál (po boku jim opět stál Kurt Ballou z Converge), kterej zatím čeká na svýho vydavatele. Venku je zatím split s Get Rad. Není snad třeba dodávat, že basákem a zpěvákem Sweet Cobra je Tim Remis – ano, ten fousatej chlápek s velkým srdcem, kterýho jste možná už potkali, jak putuje po Česku s banjem. Sweet Cobra se po smrti kytaristy Matthewa Arlucka vydávají do Evropy poprvý, přijďte je podpořit! Pražskej večírek na 007 pod záštitou Silver Rocket a Turbojugend Praha je 16. června!

AuxesCobra_SR

Koncerty Sweet Cobra a Auxes v Česku:

15. června – Hradec Králové

16. června – Praha

18. června – Brno

20. června – Bojkovice (MišMaš fest)

21. června – Plzeň

Pokřivený pohled na scény.