Barrier Kult: Povstání satanistických rádiusových rituálů a bariéra jako altar

„Když jsem týpky z Barrier Kultu požádal o rozhovor, byl jsem hodně naivní – vysypal jsem na ně takovou tu klasickou nálož otázek na témata, který jsou tak nějak všeobecný pro všechny skejtry. Odpovědi, který jsem dostal, ale trošku připomínají nějaký útržky ze satanistický bible nebo z filmů jako Vymítač ďábla. Všechno začíná nevinně a najednou se sám sebe ptáš: „Co se to ty vole děje?“ Tady je příběh jedný z nejvíc enigmatickejch a kontroverzních skejtovejch grup, vybízí Jirka Kůrka,“ kterej dělá blog Product of Boardom a podělil se s Křivákem o tenhle článek. Pokračuj ve čtení ty, kdož se odvažuješ…

Kanál / 20.08.2014 / Autor: Křivák

 457786018_1280

Jak  byste pro začátek popsali BA.KU někomu, kdo vůbec neví, o co jde?

GRUPA MILITANTNÍCH SKEJTRŮ JEZDÍCÍCH NA BETONOVÝCH BARIÉRÁCH S KOŘENY SAHAJÍCÍMÍ NĚKDY K ROKU 2003.  ČLENOVÉ JSOU PŘEVÁŽNĚ Z OKOLÍ VANCOUVERU ALE I Z OKOLÍ SAN FRANCISCA NEBO SAN DIEGA.  BEZMEZNÉ UCTÍVÁNÍ STRMÝCH RÁDIUSŮ – JERSEY BARRIER JAKO KULT.  OKULTNÍ FANATICKÉ RITUÁLY SLOUŽÍCÍ K HROMADĚNÍ A UVOLŇOVÁNÍ NÁSILÍ.

 

Kolik členů má vaše sekta?

12.

 

Je to reakcí na současnou komercionalizaci skateboardingu?

NEZAJÍMÁME SE O SOUČASNÝ SKATEBOARDING ŘÍZENÝ ZÁMOŘSKÝMI TOVÁRNAMI A POTŘEBAMI JEJICH VÝROBY. GLORIFIKOVANÉ FREESTYLE POHYBY NA ZÍDKÁCH A SCHODECH A POKRYTECTVÍ NAZÝVAT TO UMĚNÍM.  PSEUDOUMĚLCI SE SNAŽÍ ODVRÁTIT ZRAK OD JEJICH VROZENÉ NEDOSTATEČNOSTI A VYTVÁŘEJÍ DÍLA A TIŠTĚNÉ REKLAMY. BA.KU INSPIRUJE ALAN LOSI BLAIZE BLOUIN MIKE SMITH RICKY WINDSOR A DALŠÍ. UCTÍVÁME THE SMITH STOP THE HACKETT SLASH THE LAPOVER TAILBLOCK – POVSTÁNÍ KULTOVNÍCH RÁDIUSOVÝCH RITUÁLŮ.

 

Promlouvá BA.KU i k mladší generaci?

STARŠÍ JEZDCI CHÁPOU RITUÁLY. NĚKTEŘÍ MLADŠÍ SKEJTŘI UŽ TAKÉ PROHLÉDLI KLAM SOUČASNÉHO SKATEBOARDINGU .

 

Na Facebooku jsem našel Barrier Kult Italy. Znáte ty lidi? Myslíte, že má BA.KU myšlenku, která se dá šířit celosvětově?

NEZNÁME JE.  PRODALI JSME NĚJAKÉ VĚCI ROZNĚŠEČŮM MORU V ITÁLII, MOŽNÁ JSOU TO ONI.

082

Napadlo vás někdy, že vlastně propojujete skateboarding a náboženství?

OKULTNÍ FANATICKÉ RITUÁLY, BOJOVNOST, UDRŽOVÁNÍ VÍRY A ČISTOTY – TO CHARAKTERIZUJE BA.KU.

 

Trošku víc filozoficky – když věříte v Satana, tak automaticky nevyřčeně uznáváte existenci Boha?

POVSTÁNÍ SAMOTNÉ VELKÉ BOŽÍ PŘÍTOMNOSTI

VELKÝ BÍLÝ ŽRALOK

PIER PAOLO PASOLINI – EVANGELIUM SVATÉHO MATOUŠE

 

Jaký praktikujete rituály před tím, než jdete skejtovat?

PŘIPNEME BAJONET Z DRUHÝ SVĚTOVÝ A STUDUJEME TRHASHER A TRANSWORLD PŘED ROKEM 85.

 

Jakej je ideální setup na bariéry? Jezdíte oldchoolový desky nebo klasický nanuky?

DEPTH LEVIATHAN DWELLER A MUSKELLUNGE OF DARK ISLAND JEZDÍ VÝHRADNĚ TVARY Z RANÝCH 80. LET.  THE DEER MAN OF DARK WOODS – TVARY POZDNÍCH OSMDESÁTEK. 

3Co je podle Vás nejhustší trik, který kdy kdo udělal na bariérách?

NĚKTERÉ VRAŽDY OD GEVAUDANA A DEER MANA A JEJICH MANIPULACE S PRKNEM POSUNULA LIMITY TĚCH, KDOŽ VYŽADUJÍ TECHNICKÉ USPOKOJENÍ. NEJBRUTÁLNĚJŠÍ JE PAK INFEKCE SLASH GRINDŮ, TAILBLOCKŮ A  LAPOVER GRINDŮ.

 

Jak často si zvrtnete kontík? Jaký je typický zranění na bariéře?

NE MOC ČASTO. VĚTŠINOU JSOU REPORTOVÁNA ZRANĚNÍ KOLEN. DŘENÍ HOLENÍ DO KRVE.

 

Jste známí tím, že skejtujete v maskách. V době, kdy se každý snaží ze svého jména a obličeje vytvořit obchodní značku, je to trošku neobvyklý…

PŘESNĚ PROTO ŽE NASTALA TATO ÉRA TEMNOTY KTEROU POPISUJEŠ NOSÍME MASKY. NEPOVAŽUJEME SE ZA DRUH PSEUDOUMĚLECKÝCH KREATIVNÍCH SKEJTRŮ KTEŘÍ SI MYSLÍ ŽE KICKFLIP NA ZÍDKU KDEKOLI V USA NEBO NA DRUHÉ STRANĚ STVĚTA SE DRAMATICKY LIŠÍ.  OPAKOVANÉ ROZTOMILÉ MALŮVKY A VIDEA KTERÁ NEDOKÁŽOU POPŘÍT TENDENCE KE SMÝYŠLENÍ O TOM ŽE SKEJTŘI NEUSTÁLE PÓZUJÍ PRO NÁSTĚNNÉ KALENDÁŘE, JSOU PRO NÁS IRELEVANTNÍ. NEČEKANÉ RÁDIUSOVÉ NÁSILNÉ POBODÁNÍ A ČISTOTA KTERÁ Z NĚJ PRAMENÍ JSOU NEJDŮLEŽITĚJŠÍ.

 

Nějaký volný asociace a zamýšlení nad stavem současnýho skateboardingu pro nás máte?

VĚTŠINA SOUČASNÝCH KREATIVNÍCH HRDINŮ SKATEBOARDINGU JSOU TI KDO ZAVEDLI V SOUČASNOSTI BĚŽNOU ZÁMOŘSKOU PRODUKCI ÚSTÍCÍ V KRIZI NAD KTEROU TEĎ VŠICHNI BREČÍ.

 

Do svých videí dáváte prostřihy poměrně brutálních satanistických filmů. Jaký tituly byste doporučili na hezký večer s přítelkyní u televize?

KYRA LA SIGNORA DEL LAGO

MAGDALENA POSSESSED BY THE DEVIL

EL MONTE DE LAS BRUJAS

LA NOCHE DE LOS BRUJOS

ZOMPIRE

 

Musím se zeptat proč zrovna bariéry? Proč jste se rozhodli uctívat tenhle pro skateboarding přirozeně nevhodnej element?

BARIÉRY JSOU NEJVÍCE ROZŠÍŘENÝM PŘIROZENĚ NÁSILNÝM BETONOVÝM ELEMENTEM IMITUJÍCÍM MĚLKÉ A PRUDKÉ ČÁSTI BOWLŮ.  BARIÉRY SLOUŽÍ JAKO PORTÁLY (ALTAR).

13743622134_7b4d2d38b7_c

Product of Boardom se dá sledovat i na Fejsbuku

Pokřivený pohled na scény.