Křest Křiváka #2: Ukaž pogo, dostaneš hodinky

Podruhý s Hluch Crew a GNWP.cz nasazujeme křiváky a zveme vás 30. září na křest druhýho čísla skejtovýho zinu Crook (čti Křivák) v Café v Lese. Zahrajou kapely víc či míň spřažený se skejtem nebo novým Křivákem. Další křest ohněm? 

Záškodnictví / 11.09.2014 / Autor: Křivák

Vlasta Popić přijede až z chorvatskýho Varaždina. V jejich noiserockem šmrncnutým pojetí kapely tepou Sonic Youth, repetice i čirý nadšení pro písničky. Hodně se zpívá, ještě víc buří a především vyhejbá textům v angličtině, takže si zopakuj konverzaci z dovolený u Jadranu, ať se chytneš. Desku ZA OČNJAKE si můžeš poslechnout a stáhnout níž

Čistý devadesátky, indie-rock z dob, kdy to ještě nebylo sprostý slovo a manifest lo-fi – to jsou Hissing Fauna. Vzdávají poctu svým vzorům z 90´s jako Pavement nebo Dinosaur Jr. Přesvědčit se můžete na split kazetě s Bugmen tu nebo na jejich nedávno vydaný debutovce . Na minigolf s tátou? Klidně, když je tvůj fotr J Mascis (nebo J Mareš). Záznam z fenomenálního koncertu na Fluffu včetně mad-lilek-on-nostage-style-diving pak tu

REMEK aka „aktivní veteráni domácí emo scény“ (jak se můžete někde dočíst). Čekejte pekelně krátkej intenzivní set a návaznost na to nejlepší z devadesátkovýho ema. Letos jim vyšla deska u Stonehenge Records, kterou si můžete poslechnout tady dole. Rozhovor s nima si pak přečteš v druhým Křivákovi.

Inspiraci Palahniuk hledejte ve starejch Dischord Records kapelách typu Rites of Spring. Fuegovskou lyriku výborně popsal Banán ve svý recenzi na aktuální sedmipalec vycházející na Damage Done Records tady. My jenom podepisujeme tohle: „Žádná podobná kapela u nás v součastnosti neexistuje.“ Hc/punk ve svý ryzí podobě.

Křivák se ve druhým čísle zaměřil na nezávislou scénu skejtovejch videií, kam utíká před nadprodukcí internetu a hledá útěchu ve fyzickým nosiči, podobně jako minoritní labely jako Not Not Fun nebo Tesla Tapes, když vydávají kazety, o kterejch píše Honza Tomáš. O pár stránek dál se havířovskej Jezus zpovídá ze setkání se Satanem v jeho skejtový arše na Dukle a životu v blázinci, nebo Sergej Vutuc podle Tarkovského prozkoumává Zónu katastrofou zničený Fukušimy na skejtu. Jako ostatní i Křivák píše o Planetách, díky kterejm se ze Slezska stala zromantizovaná krajina, kde uhlí chutná po lékořici a všichni jsou bez práce, ale aspoň šťastní nebo zliskaní. Kilometry vežraný pod kůží, znesvěcený kaple a turboflk – ve správným zinu by neměl chybět ani rozsáhlej tour report, proto se tam píše o balkánským šnurné Or a Peletonu. A bude i Černá ovce.

 

A jak s tím vším souvisí fízlovství? Kdo jinej než dobrovolnej exekutor represe by ti měl každej den připomínat, že seš svobodnej jenom tak, jak si zasloužíš – nekompromisní policejní hodina diktuje začátek už v 19:00. Nezoufej ale, po desátý navazuje párty ve volným stylu. Úterý je beztak ještě skoro víkend. Vstup je klouzavej, začínáme na 100 Kč, ale neboj se zaplatit víc, pokud můžeš. A nekuř na koncertě!

Krivak2_interweb

Křest Křiváka #2

Vlasta Popić (hr) + Palahniuk + Remek + Hissing Fauna

30. září 2014, Café V Lese, Praha

Vstup klouzavej: kilo a víc

Událost na Fejsbuku

Pokřivený pohled na scény.