Patová situace 007: Total Heels, Canadian Rifle a Palahniuk

Heslo je ROKENROL! Tři naprosto parádní, rovnocenný kapely, hlasitá muzika – tohle vypadá na potenciálně skvělej večer v neděli 12. října na 007 (kde taky jinde?!?). Total Heels a Canadian Rifle protnou svoje aktuální evropský turné a doplní je domácí borci Palahniuk s vynikajícím sedmipalcem v zádech.

Záškodnictví / 10.10.2014 / Autor: Křivák

Když jsme Total Heels dělali na 007 loni v říjnu spolu s Kontroll, přišlo 19 platících. Kapela ale nějakým zázrakem prodala asi 25 kusů svejch dvou singlů a my jsme ani na chvíli nezapochybovali o tom, že TOHLE rádi zopakujeme i příště. Jinejma slovama – kdo tam byl, potvrdí, že Total Heels MAKAJÍ. Zpěvák Jason Orlovich hrál na kytaru v The Yellow Press (pamatujete si ještě na skvělou desku „Comfortable Curses“, která vyšla v roce 2005 na Day After?) a pak hlavně v Polite Sleeper (tři alba a spousta vynikajících koncertů v Česku, ten vůbec první shodou okolností taky na 007). No a bubeníka Jacoba můžete pro změnu znát z Rising nebo LACK. Total Heels mají venku novou desku, kterou si vydali sami a kterou dsitribuujou Merge Records, a na který nabízejí euforickej a fakt strhující mix The (International) Noise Conspiracy, Mudhoney a Obits.


Canadian Rifle jsou v domovským Chicagu spojenci Sweet Cobra, ale jejich zvuk není tak heavy. Jejich poslední deska „Deep Ends“ na Dirt Cult Records připomíná starý SST kapely, Leatherface nebo Jawbreaker: energickej a syrovej punk, kterej se za nic neschovává. Navíc je dost těžký nemilovat kapelu, jejíž „rider“ je ještě jednodušší než rider Shellac (ano, jde to!) a zní takhle: „There will be just the 3 of us. Two mics up front. Basic set up. No allergies, no diet restrictions. I can’t think of anything else, thanks.“ Takhle to přesně milujeme a za Canadian Rifle dáváme ruku do ohně!

A to samý platí i o Palahniuk (mohli jste je vidět taky na křtu Křiváka). Taky nemůžete přijít na druhou lokální kapelu, která tak dokonale mixuje odkaz starýho Dischord soundu (Ristes of Spring?) se špetkou Hüsker Dü melancholie a punkovou přímočarostí? My taky ne. Letošní 7“ Palahniuk na Damage Done je toho víc než pádným důkazem. Přijďte už na sedmou, jsou tři kapely, tak ať si před tou první můžete dát pár piv a neuteče vám ani kousek! Silver Rocket se už těší!

total_heels

TOTAL HEELS (DK / USA)

CANADIAN RIFLE (USA)

PALAHNIUK (CZ)

12. října 2014, dveře v 19.00!

Praha – Klub 007 Strahov

Pokřivený pohled na scény.