Slepý uličky evoluce

Konstrukce skejtu se za posledních dvacet let prakticky nezměnila, proč taky měnit něco, co funguje. Vždycky se ale objeví někdo, kdo se pokusí vymyslet něco novýho. Tyhle snahy o vylepšování mají většinou společný to, že jejich autor nikdy na skejtu nejezdil a že po týdenním mediálním rozruchu zapadnou a v tichosti se na ně zapomene. Vybrali jsme pár ukázek, kde skejtová evoluce zatočila do slepý uličky.

Kanál / 27.10.2014 / Autor: Křivák

HOVERBOARD

Internetem nedávno proběhla zpráva o prvním funkčním Hendo Hoverboardu, na kterej fandové Návratu do budoucnosti čekali už od půlky osmdesátek. Má to ale háček. Funguje jenom na speciálním magnetickym povrchu, nesnesitelně píská a s ovladatelností na tom taky není moc slavně. Rozhodně ale bude zajímavý tenhle koncept vidět za 10 let a narozdíl od dalších ukázek v tom určitě potenciál je.

 

SNAKEBOARD

Konečně skejt, kde se nemusíte odrážet. Super, ne? Ne.

 

ELEKTRICKEJ SKEJT

Pekelná kombinace Segwaye a longboardu, která si z obou bere to nejhorší. Díky aktivní český distribuci může tohle padesátikilový monstrum, na kterým jede tlustý rozmazlený dítě, vrazit do kotníku i vám (Vejce by moh vyprávět). Pokud fandíte fosilním palivům, existuje i podobná benzínová verze, která jako bonus dělá kravál a smrdí.

 

STAIR ROVER

Vypadá to, jako sonda z Marsu a sjedete na tom schody, i když neumíte firecracker.

 

ONEWHEEL

V následujícím videu vám Onewheel Product Evangelist vysvětlí, proč je jedno kolo lepší než čtyři.

 

INLINE SKATEBOARD

Pokud vás ke koupi nepřesvědčí tohle promo video od střihače Neváhej a toč, tak už nic.

 

LONGBOARD STROLLER

V životě longboarďáka většinou přijde chvíle, kdy vymění extrémní výkony na lehce klesajících cyklostezkách a pěších zónách bez obrubníků za starost o rodinu. Díky týhle převratný novince už ale nemusí.

 

BONUS: SKATE TUNING

Skejt není Golf z devadesátýho druhýho, na kterej přišroubujete křídlo z žehlicího prkna a o víkendu vás budou kámoši ze sousední vesnice plácat po ramenou na nedalekym letišti. Je to věc fungující, protože je maximálně jednoduchá. Nechte jí tak.

 

1. BLATNÍKY

Bez komentáře.

 

2. LED KOLA

Pokud chcete cestou z hospody na cruiserech vypadat jako gang z nepříliš vzdálený budoucnosti, je to tohle jasná volba.

 

3. BRZDY

Skejt nemá brzdy. Prostě nemá. To je na něm zábavný a lidi z venku to nikdy nepochopí. Můžete si vybrat ze široký nabídky brzdnejch systémů, z nich je tenhle asi největší bizár.

Pokřivený pohled na scény.