Předvánoční punk v olomoucké SF minirampě

Vloni v prosinci začala koncertem Unattended Funeral, Möbius a Remek v olomoucké SF minirampě intenzivní spolupráce tamních skejťáků a pankáčů. Během roku na tomhle DIY místě proběhla spousta koncertů hlavně pod hlavičkou Music For Liberation a Dialog Crew. Tak trochu na oslavu roku fungování téhle plodné spolupráce v rampě v poslední předvánoční sobotu zahraje hned 6 kapel.

Záškodnictví / 19.12.2014 / Autor: Křivák

TRIGGER je trojice z městečka Glauchau, které leží poblíž německého Chemnitzu. Jejich ultra-rychlý powerviolence hraný v sestavě basa-bicí-zpěv dokazuje, že punkový duch z tohoto žánru ještě pořád nevymizel. Z krátkého setu dýchají staré časy. Na tomhle koncertu v triku Charles Bronson nebudeš mimo.

HLINOMAZ je kapela, kterou předchází pověst uragánu, kterej ničí všechno, co mu přijde do cesty. Nutno říct, že tenhle popis k noise-punk čtveřici z Prahy naprosto sedí.  Hořící zesilovače i díra do hlavy jsou věci, co už proběhly. Co přijde příště?

REMEK se vrací na místo činu. Když vloni hráli v mini, tak zrovna v Olomouci nahrávali materiál na desku. Ta už je nějakou dobu taky venku. Podivná československá partička předvede neumětelský, ale na krev a hodně nahlas zahraný emo hardcore devadesátkové školy. Bacha, dlouhej set nečekej.

ROSA PARKS volně navazuje na už neexistující TUPAK AMARU. K popis snad stačí jediné slovo: anarchopunk. Bicí to ženou dopředu, kytary oproti TUPAK AMARU přidaly na melodiích, ale texty zůstaly pořád pěkně ostré.

O orlovských ANNE M. CHRISTIANSEN se jen těžko hledají informace a nahrávka ještě nevyšla. Základ kapely ale tvoří torzo SIN OF LILITH, takže je jasné, odkud vítr vane. Emo hardcore okořeněný kouzlením s efekty. Prý jsou v jejich tvorbě hodně slyšet TOUCHÉ AMORE.

HLEDÁNÍ je riot-folkový sólo projekt Dana z ROSA PARKS. Já písnička v punkovém podání a s texty, co koušou.

 

Koncert bude začínat zhruba v 18:30, aby se do 22:00 skončilo. Od 17:00 se stavte na veganskou večeři.

 

1518534_637190003058722_921511682278451058_o

 

VIDEO:

REMEK / křest Crook II: http://youtu.be/h1PNVk9KLow

HLINOMAZ / Café na půl cesty: http://youtu.be/yRC6x_9A0HU

ROSA PARKS / Martin: http://youtu.be/LS7RFSgbkIE

TRIGGER / Bristol: https://www.youtube.com/ hfTdigl0NNI

 

FOTO:

Trigger: http://f1.bcbits.com/img/0003650431_10.jpg

Remek: http://www.punkgen.sk/fotky/gattacaremek/remek03.jpg

Hlinomaz: http://srumec.files.wordpress.com/2013/08/hlinomaz.jpg

Rosa Parks: http://www.punkgen.sk/fotky/gattacaremek/rosaparks01.jpg

Pokřivený pohled na scény.