Uměním proti předsudkům

„Uměním proti předsudkům“, přesně tak by se dala popsat výstava Xenofilia v pražské Galerii NTK shromažďující práce výtvarníků s antirasistickou zprávou. Mezi nimi najdete i Ondřeje Vlk aka Horylesy, kterýho znáte ze zadní strany Křiváka, nebo Vladimíra Turnera z posledního čísla. Vernisáž je naplánovaná na středu 3. prosince od 18 hodin a na návštěvu budete moct zajít až do 15. ledna příštího roku. Křiváci stojí na stejný straně barikády, protože xenofobní narážky, debilní vtípky a cílená nenávist jsou pořád součástí každodennosti, a je třeba proti nim vystupovat. 

Záškodnictví / 02.12.2014 / Autor: Křivák

 

Skupinová výstava zkoumající fenomén xenofobie v současné české a slovenské společnosti Xenofilia představí umělce a občanské aktivisty, jejichž společným tématem je boj proti rasistickým předsudkům. Součástí výstavy jsou také dokumenty týkající se koncentračního tábora v Letech u Písku. Na vernisáži zahraje taky anarchofolkový solitér Oi Oi Piratoi, jemuž debutovou nahrávku vydali kámoši nerdi z Coffee Breath, o kterejch jste si mohli přečíst i v posledním Křivákovi.

V průběhu výstavy (ale až 15. prosince) proběhne křest a panelová diskuse k nové knize novináře Paula Polanského, zabývajícího se historií koncentračního tábora v Letech.

vystavující:
Tamara Moyzes
Lexa Peroutka
Lukáš Houdek
Milan Kohout
Milan Kozelka
Punx 23
Richard Wiesner
Shlomi Yaffe
Smyslov
Tomáš Rafa
Toy_box
Vladimír Turner
Michaela Spružinová
Barbora Šimková
Ondřej Vlk – Horylesy
Czakra
Eva Jašková
Kundy Crew
AFA
a další…

1512841_10154858065210176_1802105854014143036_n

Pokřivený pohled na scény.