Den pro Kliniku: Promítání dokumentu Format Perspective

Další sezení Klubu náročného křiváka jsme připravili v rámci Dne pro Kliniku promítání dokumentu Format Perspective. Každý se na něm podílí podle svých možností, někdo dělá koncerty, diskuze nebo právě projekce. Snímek z dílny  filmaře Philipa Evanse, o kterém jste se mohli dočíst v druhém čísle našeho zinu, vypráví příběh z opačné strany, než obvykle skateboarding vnímáme.

Záškodnictví / 17.01.2015 / Autor: Křivák

Format Perspective zkoumá práci, život a názory šesti evropských skejtových fotografů. Na plátně se objeví Nils Svensson (Malmö), Stuart Robinson (Belfast), Alex Irvine (Londýn), Richard Gilligan (Dublin), Bertrand Trichet (Barcelona/Tokyo) a také Sergej Vutuc (Heilbronn), jehož fotografie jsou nedílnou součástí Křiváka.

Format Perspective – Skate Photography Documentary Preview from Philip Evans on Vimeo.

Tady je oficiální text Kliniky:

Je to již téměř měsíc, co se nám podařilo opět vrátit život do opuštěné a chátrající budovy bývalé polikliniky v Jeseniově ulici v Praze a několik dní v ní provozovali Autonomní sociální centrum Klinika. Prostor solidarity, sdílení a spolupráce. Během následujících událostí, které vedly k opětovnému uzavření objektu, se nám dostalo obrovské podpory od nejrůznějších lidí. Od umělců, lidí z různých subkultur i prostých občanů. Za tuto podporu všem děkujeme . O Kliniku nepřestáváme usilovat a možná se nám i podaří přesvědčit českou společnost, že squatting je neoddiskutovatelnou součástí demokratického systému. Máme však pocit, že je třeba „bojovat“ dále. Neusnout na vavřínech, i když jednání s politiky a úřední obcí přináší dílčí výsledky. Klinika žije dále a při životě ji udržuje jen naše společné kolektivní úsilí. Jen to může vést ke vzniku reálné a hmatatelné Kliniky, ke vzniku Autonomního a sociálního centra. Tak jako se to dařilo v prvních dnech po 29. 11. 2014.

Nejde jen o jeden dům. Každé město potřebuje svoji Kliniku. Klinika je proces. Proto připravujeme 24. ledna DEN PRO KLINIKU. Je to den, kdy chceme uspořádat společně s Vámi nejrůznější akce; od demonstrace, přes hudební produkce, koncerty, divadlo, či autorská čtení konče a dostat náš společný počin ještě více do společnosti. Celý den by měl začít ve 14 hod. demonstrací na podporu Autonomního sociálního centra Klinika a dekriminalizace squattingu. Večer by pak měl pokračovat kulturními akcemi po Praze a nejen tam.

format2

FB událost s kompletním programem zde.

FB událost k promítání tu

Tady si můžete přečíst, co nového se kolem Kliniky děje. 

Pokřivený pohled na scény.