Stoned to Death miniturné

Začátkem dubna si se Stoned to Death sbalíme karimatky, spacáky, zesíky a mošnu kazet a vyjedeme na krátkou spanilou jízdu. Matematika je jednoduchá 2 (DeceasdSquirrel on ThePhone) + 3 (Microvomit) + 3 – 1 (India) + 3 – 2 (Kidney Trauma) + 1 (Molly) + Medvěd = 9, což je přesně počet míst ve standardní dodávce. Pětidenní výjezdní atrakce se prožene skrz Prahu, Ostravu, Pardubice, Ústí nad Labem a Brno. Akorát jeden vždycky pojede vlakem, medvěd by totiž neměl plánovat turné zhulenej. (pozn. Křiváka)

Záškodnictví / 30.03.2015 / Autor: Křivák

 

DeceasedSquirrel On ThePhone před dvěma lety vydali split kazetu s Microvomit/číslo n°05/ a obě kapely patří k matadorům místního undergroundu. Brněnská manželská dvojice Přidalových, tedy Veverky, v duu kytara / bicí servíruje vydatnou porci psychedelického post-punku a jejich poselství “Universeis Toast” netřeba opakovat. Veverky nedávno natočili porci nového materiálu, který se v současnosti míchá a masteruje ve studiu italských Japanese Gum a jejich nová nahrávka, která vyjde s komiksem, je v očekávání již tohle léto.

Budějovické trio Microvomit útočí zřídka, ale o to intenzivněji a jejich živé koncerty patří mezi momenty tzv. neopakovatelné. Trio v sestavě basa, bicí a kytara se pohybuje na vlnách abstraktního / psychedelického improv free jazzu a noisu s gradující tendencí a jejich hudba je často ideálním soundtrackem k apokalyptickému riotu. Microvomit jsou rozhodně z žánru kapel, které není radno propásnout, když se k vám dostanou do města: nebývá to často, každý koncert je jiný a každý stojí za to.

Pokud se vám občas zasteskne po kapele Black Tar Jesus, můžete se třeba vyklidnit na jednom z koncertů India. India je nová kapela, která vznikla přesídlením Tomáše Kopáčka do osvícených Českých Budějovic a v její sestavě najdete ostravského rodáka Bejbiše /bicí na první desce Black Tar Jesus, jinak např. bicí v Kidney Trauma, Benelux apod./ a Sokolíčka /Nuly, Microvomit/. První koncert si nedávno odbyli jako support PurlingHiss na strahovské sedmičce a nahrávka /split s Kidney Trauma/ se plánuje na červenec. Co můžete čekat? Náladu jak z desky Presence od LedZeppelin, krautrockovou strukturu skladeb a občasné výlety do noiserockových planin.

 

Budoucími parťáky ze splitu s India jsou Kidney Trauma. V sestavě KT najdete Dojče /Microvomit/, Bejbiše a Markétku. Stalo se, že v létě 2014 odjel  Dojč coby řidič na turné se svojí oblíbenou kapelou Les Rhinocéros. Dva dny na to skončil v hamburské nemocnici pod dohledem doktorů, kteří se ultrazvukem pokoušeli rozbít Dojčovy ledvinové kameny, které tou dobu narostly do rozměrů pecky z výjimečně velkého avokáda. Dojč tak turné nikdy nedokončil, ale domů se vrátil se jménem pro novou kapelu. Debutní track ze splitu s India si můžete pustit níže. Říct stačí jen dvě věci: Kidney Trauma jsou neuvěřitelně uhrančivá kapela a mají úplně brutální basu!

 

O závěr večera se pak postará Molly, který na konci léta debutuje účastí na kompilaci CommandoRevisited. Molly je jednomužná síla z Prahy, obdivovatel Johna Carpentera a majitel spousty krabiček a micro synťáků Korg. Je potřeba pokračovat? Syntetické vlnění je na cestě.

 11017159_813892475313021_2079133839137255380_n

Vstup na každý koncert by neměl být víc jak 100 Kč a rozpis je zde:

1.4. Praha @ Basement bar
2.4. Ostrava @ Plan B
3.4. Pardubice @ Večer U Ohně IV. /info na mailu seekharbor@gmail.com/
4.4. Ústí nad Labem @ Experimentální prostor Mumie
5.5. Brno@ Skleněná louka – Sklepní scéna

Pokřivený pohled na scény.