Vágus zve na Des Ark a Peleton: I v šepotu je síla

Pražskej klub Basement hostuje tuhle sobotu (rozuměj 9. května) jeden z těch koncertů, který je škoda prosedět v hospodě na druhým konci Prahy. Holky z Vágusu dělají koncert písničkářky Des Ark (banjo je pořád důležitej nástroj, rozumíte?) a našich oblíbenejch Peleton. 

Záškodnictví / 08.05.2015 / Autor: Křivák

Des Ark je dost možná nejvtipnější „písničkářka“ na světě. A zazpívá třeba venku na schodech. Proto jí tak dobře rozumíme. Protože někdy je smutno tolik, že nezbývá, než být tou nejvtipnější holkou na světě. Tak zpívá písničky s textama jednoduchýma jak facka a vy byste si nejradši jednu vrazili – jaktože vás to nenapadlo taky?! O tom rozchodu zazpívat zrovna takhle. O vašem životě, který je přece TAK výjimečný.

Málokdo dokáže zhypnotizovat davy tak jako Des Ark. A stačí jí k tomu jen kytara, banjo nebo „pouhý“ hlas. I v šepotu je síla, když máte co říct. Fascinované je pak publikum ve velkém klubu stejně jako pár posluchačů někde v pokoji. Des Ark chystá třetí desku Everything Dies a na tour ji doprovází kytarista Taylor Holenbeck (Appleseed Cast). Stejně ale nikdy tak úplně nevíte, co od téhle holky ze Severní Karolíny čekat.

Té zvláštní směsici smutku a naděje, že v tom nejste sami, se prý říká melancholie. Bez zvláštní přísady jménem Aimée Argote by z toho ale zbyla nejspíš jen deprese. Takhle je to láska na první tón. Do Des Ark se totiž zamiluje úplně, ale úplně každý, tak bacha. Ani ty nebudeš mít na výběr. Zdá se ti to na jeden koncert málo?!

Peleton my můžeme slyšet vždy a všude, proto jsme rádi, že nás neodmítli. Ty nejlepší věci často začínají nenápadně, a stejně tak se můžou jevit i holky a kluk z Peletonu. Ale když se koncert rozjede, nestíháš ujet, stíhaj tě jak lavina. Jak píšou na Silver Rocket (a ti mají vždycky pravdu): Peleton navíc zdobí nenápadná tvrdohlavost, se kterou proměňujou zdánlivý fosilie 90. let na žhnoucí magma neustále inspirujícího odkazu. Není tam ani gram pochybností navíc.
desark_plakat_podrobnejsi

Basement Bar, vágus.cz a kamarádi šťastni uvádějí

DES ARK / PELETON
9. května, 20:00, BASEMENT BAR, 150,-

Pokřivený pohled na scény.