Jdi a dívej se. A poslouchej black metal

Jdi a dívej se je velmi sugestivní ruský film z roku 1985. A teď také kompilace, na které se sešlo sedm black metalových kapel, jejichž kořeny jsou zapuštěné v hard core/punkové scéně. Mezi najdete taky kapelu Pustina, kterou znáte z titulní strany třetího Křiváka, nebo plzeňští Nic, o nichž jsme psali v prvním čísle. Co dalšího kapely spojuje? Boj proti rasismu a xenofobii. 

Záškodnictví / 23.06.2015 / Autor: Křivák

Všechny dodaly před tím nevydané skladby nahrané speciálně pro desku Jdi a dívej se a pomohly tak vytvořit unikátní mozaiku, jež se skládá z obrovské škály emocí, tónů a slov a která má jednoho společného jmenovatele – boj proti fašismu ve všech jeho podobách. Jděte a dívejte se. Poslouchejte, přemýšlejte a nepřestávejte bojovat. Jednou z příležitostí může být blokáda nacistické demonstrace proti imigrantům, kterou pořádá iniciativa Brno blokuje.


Kompilace vychází jako 2xlp s masivním bookletem, který obsahuje fotky míst spojených s antifašistickým odbojem nebo fašistickou perzekucí, které ve svém okolí vybraly samotné kapely a doplňuje tak hudební a textovou část o další rozměr. Na desce najdete kapely Kruh, Pustina, Marnost, sgra, Lichens, Doppelganger of Death a Smuteční Slavnost a celý je projekt je benefiční pro antirasistickou a antifašistickou kampaň Good Night White Pride.

 

Jdi a Dívej fyzicky vychází 30.6., už teď si album ale můžete poslechnout a za dobrovolný příspěvek stáhnout na tomto linku. Aktuální informace můžete sledovat tady a objednávat vinyly pak tady.

jdi a divej se cover

Pokřivený pohled na scény.