Setkání svobodných duší

Záškodnictví / 30.07.2015 / Autor: Křivák

Setkání svobodných duší letos rozetne prázdniny přesně v polovině a uskuteční se jako vždy v areálu bývalé střelnice na Dolních Pasekách (ulice Putýrky).

setkani

Páteční koncert začne zostra. Celé to přesně v 19.00 (pozor, na některých pozvánkách bylo uvedeno až půl osmé) odstartují stockholmští AXE RASH špinavým, uvřískaným, ovšem poměrně klasickým hardcorepunkem. Ten ale vystřídá psychopatický jazzgrindový duet saxofonu a bicích, zvaný MASSOLA. Po nich se publikum pokusí rozbombardovat nejprve pražští HLINOMAZ a hned po nich ostravská SHEEVA YOGA, tedy kapely, které oproti MASSOLE disponují sice klasickou rockovou sestavou basa, bicí, kytara, hlas, účinků ale dosahují taky slušně extremistických.  Závěr pak bude patřit premiéře party LUCIFER EFEKT, kde se sešli Fekál (jinak bicí v TELEFONU, zde ovšem kytara), Kečup (jinak basa v TELEFONU), Charlie (kdysi bubny v kapele PSI) a Leňa (jinak bicí v UŠTKNI, zde ovšem zpěv).

Po živé muzice přijde pouštění a divoké tance bůhví do kdy.

To sobota bude žánrově daleko členitější. Koncert otevře v 18.00 PLAYBACK REVIVAL, další kapela telefonního basáka Kečupa (mají venku novou nahrávku, je to popina, ale mně se líbí fest!). Pak staří známí YARVAR COCHA, punk jak bič z Francovy Lhoty. Následuje srbský hiphop GIPSY MAFIA, temný postpunk z Varšavy PAST (olomoucký  minilabel Samuel rec. jim vydává epko, budou ho mít čerstvě venku), domácí punk se saxofonem UŠTKNI a slovenský folkpunk CASCABEL (dvě akustické kytary a akordeon).

Pak opět dancehall pod stanem, oheň a dlouhé noční rozhovory.

A v neděli ráno úklid, ale to se týká pořadatelů, takže vás tím nechci zatěžovat. Jinak v areálu střelnice se dá stanovat, občerstvení bude celou dobu k dispozici. A jako každoročně, i nyní vás chceme poprosit, abyste psy nechali pokud možno doma, díky. Více na http://www.vrah.cz/.

 Za posádku Duší zve a zdraví Ctib.

 

AXE RASH (https://axerash.bandcamp.com/)

MASSOLA  (http://bandzone.cz/massola)

HLINOMAZ  (https://stoned-to-death.bandcamp.com/track/zpocen-ruce)

SHEEVA YOGA (http://bandzone.cz/sheevayoga)

PLAYBACK REVIVAL  (http://bandzone.cz/playbackrevival)

YARVAR COCHA (http://bandzone.cz/yarvarcocha)

GYPSY MAFIA (https://gipsymafia.bandcamp.com/album/ciganska-posla-2)

PAST  (https://pastpunk.bandcamp.com/releases)

UŠTKNI (https://stoned-to-death.bandcamp.com/track/zn-to)

CASCABEL (http://bandzone.cz/cascabel)

Pokřivený pohled na scény.