Demoliční jednotka a kovbojové na Sedmičce

V sobotu 3/10 přijede na pražskou sedmičku kapela Destruction Unit představit svoji novou desku “Negative Feedback Resistor”. Za téměř 15 let existence (a tři evropské turné) poctí Prahu svou návštěvou poprvé a rozhodně se vyplatí nechybět, zve Lilek ze Seek Harbor Booking na koncert, kde kromě Destruction Unit uvidíte kovbojové Climatizado a hlukoví skauti Stárneš. Večer pořádá ve spolupráci se sokoly z TJ Praha a AM180. Bordel bude. 

Záškodnictví / 30.09.2015 / Autor: Křivák

Destruction Unit patří k divům současné nezávislé scény. Jako jedna z mála kapel nepodléhá kompromisům, pevně semknutá pětice, která se těší pozornosti i díky angažmá u labelu Sacred Bones, obvykle zvysoka kašle na label, fanoušky i promotéry. Jejich koncerty jsou neřízeným tornádem s neúnosnou energií raných hardcore punk kapel a jen momentální nálada na pódiu rozhoduje o tom, zdali bude koncert trvat 30 minut anebo skončí během 15 minut ohněm na pódiu a převrácenými zesilovači.

Destruction-Unit-640x426
Destruction Unit založil Ryan Russeau v roce 2000 v Mephisu jako svoji bokovku v dobách, kdy hrával s kapelou The Reatards (jo, na prvních deskách D.Unit hrál i Jay Reatard). S koncem The Reatards se Ryan vrátil do rodné Arizony, kde se spojil se členy agilního uměleckého kolektivu Ascetic House – JS Aureliem, Nickem Nappou (oba hrají ještě v Marshstepper) a Andrew Floresem (Jock Club) a na basu přibral bratra Rustyho (Digital Leather).

Inspirace pouštním a bezvýchodným městem Tempe dodala kapele na výrazu. Pokud chceme škatulky, pojďme se bavit o likvidačním desert psychedelic punku. Vznikla kapela s pověstí milých chlápků, které není nic svaté a kluby zanechává obvykle v troskách.

Jejich předloňská deska, apokalyptické běsnění “Deep Trip” patří mezi jedny z nejdůležitějších počinů roku 2013. Dlouho očekávaná novinka “Negative Feedback Resistor” navazuje tam, kde Deep Trip skončil. Pouštního nihilismu není nikdy dost. Na aktuální evropské turné kapela vyráží s tričkem se sloganem “flies, gnats and cops … the aggravation never stops.” Pokud tohle nemluví za vše, tak už nic!

Jako předkapely se na pražském koncertě objeví Climatizado a Stárneš. Climatizado patří mezi věkem ošlehané kovboje s “esgmeq” aurou – tedy kapela, kterou nikdo nechce a odevšad se musí vyhnat bičem. Nový materiál upomene na jejich chaotické rušné začátky, vyznění je ale krautrockové. Stárneš je pak nová kapela kolem budějovického kolektivu Naab a hraju punk s energií the Stooges.
DestructionUnit_INTERWEB

3/10, Praha 007

Destruction Unit (Us, Sacred Bones), Stárneš a Climatizado

19:00

Celá taškařice bude stát 250 Kč. No presale, no guestlist. Fejbsbuk tady

Pokřivený pohled na scény.