Hej ale Alpa a kiwi šťáva? Lógr zve 18/11 na Funus: ESC Life, LO/VE, Bezbolestná a Sítě

Touhle dobou mělo vyjít čtvrtý číslo Křiváka, musíme to bohužel ještě chvíli odložit. Koncert ale bude, 18. listopadu ve vršovickým Basement Baru. Kámoš Stejky zabookoval chorvatský ESC Life, my přidáváme pop-punkový LO/VE, emíčko od Bezbolestný a ambientní Sítě. A místo časáku máme skejtový video. Odpověď leží na dně hrnku s kafem, čas věštit budoucnost z Lógru. 

Záškodnictví / 11.10.2015 / Autor: Křivák

Hej ale Alpa a kiwi šťáva? Těmito slovy zve LÓGR na Funus. Po dvou letech se křiváci znovu posbírali ode dna a natočili skejtový video, který se během večera promítne. Pořád nesladí a míchají hrubej beton.

✞☠Funus✞☠ from Lógr on Vimeo.

ESC Life jsou čtyři chlápci profláknutí na chorvatský „scéně“, spojuje je láska pro popový melodie a pořádně zkreslený kytary. Jasným inspiračním zdrojem je indie rock osmdesátejch a devadesátejch let, kdy ještě o něco šlo. Kapela nejčastěji slýchá srovnání s legendami jako Pixies, Sebadoh, Hüsker Dü, Dinosaur Jr., nebo raný desky Weezer. ESC Life vydali první album „Access AllAreas “ (PDV rec.) letos v dubnu, najdete tam i jeden cover coverem regionálního hrdiny Neno Belana.

Několik měsíců před tím, na podzim 2014, ESC Life jeli taky turné po jihovýchodní Evropou s jedním z jejich indie-rockovejch hrdinů – Grantem Hartem. (o Hüsker Dü se víc dočtete ve druhým čísle Křiváka)

Zkratka mezi garáží a ateliérem na zpáteční cestě od osmdesátkovýho diska zpátky k punku. Kořeny v ostravským dekadentním synth-popu jsou u LO/VE pořád slyšet, jenom teď vyměnili promyšlený vizuální projekce za bicí a rozostřenou kytaru. Taky mají po ruce spoustu krabiček s efekty, s jejichž pomocí Negative Friend mění hlasy. Letos dvojice – Markéta Dvořáková a Pavel Ptáčník – navázala na debutový EP výbornou kazetou It´s Fucking Amazing That You´re Here, kde se jim podařilo zaznamenat syrovou energii, která z pop-punkovejch LO/VE vychází. Chvílemi Le Tigre, chvílemi bordel. Pořád: VOLE LOVE.

Bezbolestná je další kapitolou hradeckýho ema. Nemá smysl jmenovat předchozí projekty členů Bezbolestný, scénu máte mít našprtanou. Charakteristickým znakem je Paciho kytara – tlustý zvuk Les Paula a hromada bluesovejch riffů. I když kapela na oko označuje za hlavní inspirační zdroj Phila Collinse, v jejich rozložitejch skladbách jsme vystopovali spíš ozvěny francouzskejch kapel jako Daitro či Baton Rouge. Bezbolestná zatím vydala jedinou nahrávku – dnes již vyprodaný split s Peleton, na našem oblíbeným labelu Stoned to Death.


Sítě. Tak se jmenuje sólovej projekt Jana Tomáše, kterej dlouho tajil na domácích nahrávkách, když zrovna nehrál apokalyptickej hardcore. Splétal na nich ambientní droneový plochy se syntetickým zvukem. I protože táhlý skladby připomínaly scénickou nebo filmovou hudbu, začal čas od času naživo doprovázet němý filmy (taky třeba na Letní filmový škole v Uherským Hradišti). Dnes jsou Sítě taky duo, vídat je můžete na koncertech s Honzou Kašparem (jinak Obelisk of Light). Vyšla jim taky split kazeta na Stoned to Death. Tentokrát ale Honza vystoupí sám.

18/11, Basement Bar

✞☠LÓGR or Die✞☠: ESC Life (HR), LO/VE, Bezbolestná, Sítě, FUNUS (skejtový video)

dveře 20:00, vstup kilo a víc

12092421_10153329479933043_730164727_n

Pokřivený pohled na scény.