Ztracenej víkend s kazetou Crooked to Death vol. II: Už zase vytahují piváky a ufo nad Sedmičkou

Stárneš, to si taky říkáme, když křiváci z časáku Crook a medvěd ze Stoned to Death Records sbírají vzpomínky na loňskej ztracenej víkend. To samý čteme, když projíždíme dlouhej seznam kapel kazetový kompilace Crooked to Death vol. II. Kromě výše zmíněnýho epileptickýho punk rocku se na skoro stominutový kompilaci objeví naprosto rozdílný kapely jako androši Skrytý půvab byrokracie, synth-popoví Orient nebo post-raveoví Lightning Glove a pokřtíme ji o ztraceným víkendu 21. a 22. května. Adresu znáte.

Záškodnictví / 13.05.2016 / Autor: Křivák

Zase vytahují oprátky, to nám v hlavě zní, když naštvaně čteme zprávy z demonstrací proti uprchlíkům a musíme poslouchat hospodský kecy slušnejch Čechů. Proto druhou kompilaci Crooked to Death otevírá Gattaca (míň piva, víc crustu) stejnojmenným songem z jejich loňskýho LP. Všechny ostatní tracky jste ale nikdy slyšet nemohli. Jednou z nejraritnějších položek je určitě nikdy nezveřejněnej song od indierockovejch hrdinů L´Point, kteří letos slaví patnáctiletý výročí od jejich velký desky Aquila Bert – z ní pouštěl i John Peel na BBC, říkáme to jenom pro pořádek. Frontman kapely Honza Krejča, průkopník metafyziky a znalec okultních rituálů, večer pouští jako Ak. Alabastr. K reunionu jsme L´Point neukecali.

Na kompilaci přispěla taky největší naděje tvrdýho industriálního EBM, trio V0nt poskládaný z členů emařů Remek. Největší a nejšpinavější bordel dávají Vole, skřípavý devadesátkový riffy uslyšíte od Pacina, beatovou alchymi zas od angažovanýho producenta Dizzcocka. Loňskou kalifornskou posilu letos suplují dva příspěvky od protinožců, najdete tu dva tracky od australskejch drempopařů 100% a punkrokovejch špinavců Heavy Breather. Zkrátka čerstvej materiál, obskurní živáky, b sides a výlovky z archivních rybníků.

Kompletní line-up na ztracenej víkend, kde většinu z kapel na kompilaci můžete vidět naživo, najdete o kousek níž. Australskou vlnu budou naživo zastupovat kámoši z My Disco, postpunkový matadoři vydávající na Temporary Residance. Hostovskou střídačku pak obsadí i norské cyber-grindcore duo Brutal Blues (ex MoHa!). Kromě toho se těšte na speciality od kuchařskýho tria Špinavá dohoda (Raw Deal, jo), synťáky na schodech od českýho Johna Carpentera – Mollyho – a taky nesmí chybět kvíz. Po loňským zadání Fugazi jsme se vytasili se Sonic Youth, takže šprtejte scénu!

Kompilaci, která výjde v nákladu 350 kusů, tentokrát zdobí obal od Tomáš Motala, zpěváka Schwarzprior a komiksovýho kreslíře. Jeho malonákladový komiksový ziny budou k dostání na místě.

Sobota 21/5
21:30 Orient
20:45 Skrytý půvad byrokracie
20:00 Lighting Glove
19:30 Brutal Blues (nor)
19:00 Ctib
18:30 5. Kolona
18:00 kvíz (Sonic Youth kvíz)
17:30 Pacino
17:00 Zmar

Afterparty: dj Ak. Alabastr (ex – L’Point)

Neděle 22/5
21:30 Kontroll
20:30 My Disco (aus)
20:00 Stárneš
19:20 India
18:30 (tba)

FB událost: https://www.facebook.com/events/1154715061216161/

Pokřivený pohled na scény.