Indý rappeři Sims a Inau 29/5 na Sedmičce

Štafetu nezávislejch rapperů a rapperek z respektovanýho americkýho labelu Doomtree po neuvěřitelným koncertu Dessy přebírá její kolega Sims. Na strahovskou Sedmičku přijede ve čtvrtek 29. května a za zádama mu bude stát zloděj Inau. A tady je pozvánka od Silver Rocket. Se vidíme na kopci.

Záškodnictví / 26.05.2014 / Autor: Křivák

 

Po vynikajícím koncertu Dessy ze začátku května bude strahovská Sedmička hostit dalšího zástupce indie hip hopového kolektivu Doomtree: do Prahy se po dvou letech vrací Sims. „Když jsem tu byl naposledy, byl jsem uchvácený atmosférou celého města. Přál jsem si, abych mohl zůstat déle,“ říká Sims. Jeho přání se mu splní víc než vrchovatě: spolu s rapperem Inauem odehraje nejen koncert 29. května na Sedmičce, ale na krátkém turné se podívá i do dalších měst.

Sims měl v mládí štěstí, že se coby rodák z Minneapolis setkal na střední škole s místní legendou P.O.S. Ten ho za pár dolarů nechal pracovat ve studiu a pomohl mu v začátcích. Od P.O.S. pak už byl jen krok k Doomtree, kde vycházejí desky lidí jako Dessa, Cecil Otter nebo Paper Tiger. A Sims se sem hodí výborně: poslední album „Bad Time Zoo“ (o produkci se kompletně postaral Lazerbeak) čerpá inspiraci z práce rapperů kolem Doomtree, ale dá se na něm vystopovat i třeba vliv chlápků jako Sage Francis, Astronautalis nebo B Dolan. Sims, který cituje jako svoje inspirace staré R&B, Wu-Tang Clan, Raye Bradburyho a Davida Lynche, je ale především koncertní „atrakce“ – je jen málo muzikantů, z kterých doslova vyzařuje podobná radost z hraní. Tady si s ním můžete taky přečíst rozhovor o dalších věcech.

Celé turné absolvuje po boku Simse i Inau – „mluvený“ projekt basáka punkových Kontroll. Inau vydal na digitálním sublabelu Silver Rocket Sekta už dvě nahrávky, tu aktuální s názvem „Zloděj“ si můžete ukrást tady.

 

SIMS (USA, Doomtree)

support: INAU (CZ, Silver Rocket Sekta)

29. května 2014

Praha – Klub 007 Strahov

start: 20.00, vstup: 230 Kč

 

sims_web

 

Koncerty Sims + Inau v Česku, kam jet:

30. května – Klatovy

31. května – Plzeň

Pokřivený pohled na scény.