Digitální deníky: Skejtové blogy, které stojí za to sledovat

Máme rádi blogy pro to, že se nikomu nenutí. Potřeba nechávat na světě otisky je vlastní většině lidí a blog je dobrá a neagresivní cesta, jak to dělat. Narozdíl od Instagramu, kde se na vás ze všech stran valí kozatý selfíčka, koťata a naběhlý sixpacky místních borců, musíte blogy sami aktivně vyhledávat a objevovat. A taky třídit. I ve skejtovém světě má blog své těžko nahraditelné místo. Tady je malá exkurze do nepřeberného množství těchto digitálních deníků. Hledejte, vytvářejte, publikujte.

Kanál / 14.09.2015 / Autor: Křivák

 

Mandible Claw

connor_roof_750

Určitě jste viděli montáž, kde se skejtuje v newyorským metru za běžnýho provozu. Možná jste viděli i druhou montáž, kde na to šli úplně naopak a z podzemí se vydali až na brooklynský střechy. Obě má na svědomí kameraman Colin Read (autor skvělýho videa Tengu: God of Mischief, kde mají oba výše zmíněný party místo) – důležitý jméno indie scény skejtových videí, kterou zmiňoval křivák i v editorialu druhýho čísla. Na jeho blogu najdete spoustu klipů více nebo méně známejch lidí, ale i fotky z jeho cest.

 

Allen Ying

sub

V NYC subwayi a u Mandible Claw party ještě zůstaneme – bezkonkurenčně nejslavnější skejtovou fotkou odtud je ollie přes koleje mezi nástupišti. Tenhle snímek proletěl mainstreamovými médii po celém světě. Přímo z kolejí fotil Allen Ying – další člověk, jehož blog rozhodně stojí za pozornost. Allen má ještě jeden hipstr blog z cest, který vám zavrtá do mozku myšlenku koupit nejbližší letenku kamkoliv, vzít starou Praktiku a zmizet pryč.

 

Terminal Radness

terminal

Ilustrátor Nick Guenzler žije v Kalifornii, kde skejtuje a surfuje, což se promítá i do jeho vtipných vypointovaných obrázků, které prezentuje pod jménem Terminal Radness.

 

A Restless Transplant

restle

The Cinder Cone from Farm League on Vimeo.

Asi nejznámější blog z výběru. Foster Huntington dal před pár lety výpověd u Ralpha Laurena, všechno prodal a koupil obytňák. Od tý doby žije svůj sen – jezdí po světě, skejtuje, surfuje, jezdí na snowboardu, a aby toho nebylo málo, staví s partou domy na stromech a betonový pooly. O tom, jak se staví dům snů, točí Huntington a jeho parta i dokument, podpořit ho můžete prostřednictvím crowdfundingové kampaně na Kickstarteru. Samozřejmě i dobře fotí a kromě blogu vydává fotoknížky.

 

Sergej Vutuc

serg

Jednoho z nejznámějších, nejen skejtových, zinesterů Sergeje znáte ze stránek Křiváků, ale na jeho zážitky a hyperaktivní tvůrčí přístup pár stránek rozhodně nestačí. Specifické příběhy z celého světa a informace o nejnovějších zinech a výstavách najdete na jeho blogu.

 

Nazigold

tumblr_niam06SzX31qad74xo1_1280

Profesionální skejtr Jerryho Hsu zachycuje na svých od boku střílených snímků bizarní každodennosti. Z Jerryho se stává respektovaný fotograf, což potvrdila i jeho účast na loňské výstavě zaměřené na snapshotovou estetiku Only the Good Ones v pražském Rudolfinu, kde se v prostorách uznávané pražské galerie objevil po boku jmen jako Dash Snow, Ari Marcopulus, Corrine Day nebo Larry Clark.

 

Why I Don’t Skateboard

hiv

Nakonec neuvěřitelně zábavná a obsáhlá kolekce mallgrabů, mongo pushingu, skejtů v reklamních kampaních a na přehlídkových molech. Všechno, co je na skateboardingu špatně, najdete právě tady.

Pokřivený pohled na scény.